perjantai 23. syyskuuta 2016

Ei vain JAKSA!

Minusta tuntuu lähes joka päivä siltä, että en millään jaksa. En ole depressiossa enkä itsetuhoinen, mutta arki vain tuntuu ylittävän käsittämis-/muistikykyni kokonaan. Ohessa lista pakollisista asioista, joita on mahdotonta jaksaa muistaa/tehdä/yrittää.

1. LAPSEN ASIAT

- WILMA-VIESTIEN JA ESKARISTA TULEVIEN SÄHKÖPOSTIEN SEURAAMINEN

Missä pirun vaiheessa koulusta on tullut tällaista!? Kun minä olin 6-7-vee, ei ollut mitään eskareita (ainakaan pakollisia) saatikka mitään järkyttävää viestitulvaa, joista suurin osa vaatii vanhemmalta jotain muistamista. "Muistetaan eväät torstaina", "Muistetaan jumppavermeet tiistaina", "Muistetaan pastilli-/retkirahat perjantaihin mennessä", "Muistetaan, ettei synttäreillä ole herkkuja!"

Tunnustus: EI MUUTEN SAATANA MUISTETA!! HYVÄ KUN MUISTAN TUODA SEN KAKARAN OIKEAAN AIKAAN OIKEAAN PAIKKAAN!! Ja mitä helvettiä! Miksei synttärinä saa syödä herkkua!?

- LAPSEN HARRASTUS

Pakkaus on nyt vonkunut vuoden verran, että hänen pitää päästä HARRASTAMAAN. Aivan sama mitä, mutta harrastaa täytyy. Välistä pitää päästä balettiin, välistä ratsastamaan, välistä sirkuskouluun ja välistä jalkapalloon. Kaikki kaverit kuulemma harrastavat.

Kyllä en minä mitään penskana harrastanut! Paitsi hiihtämistä ja luistelua koko talven joka päivä! Eikä maksanut mitään!

Tunnustus: Meidän penska ei edelleenkään harrasta säännöllisesti MITÄÄN kotinsa ulkopuolella. Vaikka olen tuskastumiseen asti plärännyt netistä aikatauluja ja harrastusmahdollisuuksia, en vain muista ilmoittautumisaikoja tai ylipäänsä tutustumistuntien ajankohtaa.

- TABLETIN KÄYTÖN RAJOITTAMINEN

Miten tätäkin pitäisi osata rajoittaa, häh!? Sen vielä tajuan, että ei ole hyvä, että mukula tuijottaa Netflixiä koko illan tai pelaa jotain älytöntä "Tapetaan ne kaikki"-peliä, mutta kun meillä ipana ottaa tabletilla valokuvia ja tekee itse videoita. Ovatko nekin pannaan julistettavia toimintoja?!

Tunnustus: Minulla ei ole hajuakaan, mikä on Pakkauksen tabletinkäytön maksimiaika. Minä kyllä rajoitan käyttöä, mutta täysin mielivaltaisesti. Se riippuu päivästä ja siitä, missä vaiheessa huomaan, että My Little Pony tai Power Rangers on pauhannut kohtuu pitkän aikaa. Eli jonain päivänä emäntä saattaa aivan hyvin käyttää tablettia 2,5 h (sis. valokuvauksen ja videoinnin) ja joinain päivinä 1/2 h. KAMOON, EIHÄN SE VIELÄ KELLOSTA MITÄÄN YMMÄRRÄ!

2. PERHEEN YHTEISET ASIAT


- LAPSEN PARASTA AJATELLEN ITSE TEHTY RUOKA

Miksi tästäkin on tehty syyllistämisen aihe? Kun kerrankin eletään aikaa, jolloin kaupat pullistelevat terveellisiä ja huolella valmistettuja puolivalmisteita ja eineksiä, on hirrrrveeeeen trendikästä ja OIKEIN ellei suorastaan PAKOLLISTA laittaa joka päivä itsetehtyä terveellistä ja rasvatonta ekolähiterveysruokaa.

Tunnustus: Tein maanantaina kurpitsa-porkkanakeittoa,ja lusikoin sen väkisin Pakkauksen kitaan, kun olin sen perkele itse tehnyt. Tämän kokemuksen jälkeen palasin kiireen vilkkaa takaisin Kokkikartanon lohikiusaukseen ja Saarioisten makaronilaatikkoon. En minä JAKSA alkaa kokata sen jälkeen, kun olen ollut liikenteessä klo 6:50 lähtien aina klo 17 saakka. Pipertäkööt jaksavammat luomuruokaansa.

- ROSKISTEN VIENTI ULOS

Asun vanhassa kerrostalossa, enkä käsitä, mitä vikaa vanhoissa kunnon jätekuiluissa oli. Nyt niitä pussukoita pitää retuuttaa ulos, ja sitten siellä ulkona pönöttää rivi itsetyytyväisen näköisiä muovilaareja, joihin saa laittaa vain tietyntyyppistä jätettä.

On Kaatopaikkajäte, Biojäte, Kartonkijäte, Paperijäte, Ongelmajäte ja mitä muuta liekään.

Tunnustus: Tällään kaiken mahdollisen kaatopaikkajätteeseen (kerran myös rikkinäisen hehkulampun) ja toivon, ettei kukaan naapureista näe. Alan lajitella heti, kun joku tulee asentamaan minulle huippuhelpon lajittelusysteemin keittiön kaappiin ja hakee kaiken sen paskan myös pois.


- PULLOJEN VIENTI KAUPPAAN

Miten tämäkin voi olla niin vaikeaa!? Silloin kun asuin yksin, oli päivänselvää, että roudaan ne pari Cokis-pulloani kauppaan saman tein. Saahan pulloista sentään RAHAAkin. Nyt pulloja kerääntyy sitä vauhtia, että niille tarkoitettu säilytystila on täynnä viikossa, eikä meillä edes paljon juoda limsaa! Kaljaako minä sitten lipitän? Ei aavistustakaan!

Tunnustus: Viikkojen jälkeen rahtasin tänään neljä kassillista tyhjiä pulloja Volvooni. Töihin ajaessa kuulin iloisen kilinän ja muovipullon pompahtelua, kun kassit tyhjenivät takapenkille. Voi olla, että se sama romukasa makaa autossa maailman tappiin asti tai kunnes vaihdan autoa.


3. OMAT ASIAT

- VAATTEIDEN VAIHTO

Kyllä, minä en jaksa juuri vaihtaa vaatteitani. Ei vain energia riitä asukokonaisuuksien mietintään, vaikka mikä olisi. Pesen ja pidän samoja farkkuja ja paria paitaa, kunnes vuodenaika vaihtuu.

Tunnustus: En ole pessyt farkkujani kuukauteen ja ne ovat yhä päälläni. Eikä minulla ole alkkareita, koska en jaksa kaivaa niitä esille. (Pakkaukselle sentään kävin ostamassa lisää vaatteita, kun en löytänyt vanhoja. Joko ne ovat a) pyykkikorissa, b) isän luona, c) kadonneet pyykkikoneeseen. Who cares.)

- TUKAN KAMPAAMINEN JA LEIKKAUTTAMINEN

Olen kasvattanut tukkaani nyt 2 vuotta, enkä ole käynyt kertaakaan kampaajalla. Tukka on suurimman osan aikaa sidottuna nutturalle tai letille. Joskus nousen sängystä sama lettikampaus päässä kuin edellispäivänä ja jatkan matkaa kuin mitään ei tarvitsisi tehdä/tarkistaa peilistä.

Tunnustus: Olen kammannut tukkani viimeksi varmaan kaksi viikkoa sitten. Eikä aikomustakaan käydä kampaajalla. Liian monimutkaista organisoida.


2 kommenttia:

  1. Ai niin. Tyttö menee tänään isälleen. Aion tuhota muutaman pullon viiniä ja nakata ne takapenkin pullovarastoon. Hurraa!

    VastaaPoista
  2. Löysin blogisi tänään sattumalta noin puolen tusinan blogin suosikkijonon läpi. Sinulla on sana hallussa, vaikka teksti ei aina niin kevyttä olekaan. Eikä siitä omasta painostakaan niin huolissaan kannata olla. Kuten aiemmin kirjoitit, aika monet miehet arvostavat muodokkaita naisia. Viimeisin päivitys on syyskuun lopulta. Huolestuttavaa. Toivottavasti jaksat jatkaa bloggaamista, huolimatta yo. kirjoituksen otsikosta :)

    VastaaPoista